Freitag, 23. April 2010

life's a beach! (nl)

Afgelopen week was erg ontspannen en relaxed. De eerste paar dagen zijn we, via kustwegen en langs prachtige stranden, door het zeer groene en dicht beboste Zuid-Westen gereden. Een welkome afwisseling na de droge steppes en woestijnen van de Nullarbor. In het Valley of the Giants (vernoemd naar de reusachtige bomen) hebben we een zgn. 'tree top walk' gedaan. 40 meter boven de grond wandel je (over een schommeldende brug) quasi door de toppen van de gigantische bomen en hoor je alleen het ritselen van de bladeren: mooi!

Het weekeinde waren we in Perth, een rustige maar mooie stad met veel parken en talrijke stranden - het schijnt dat Perth zelfs een speciaal hondenstrand heeft?! Drie dagen lang slenteren, zonnen en... redbullairracs kijken. Deze waren namelijk toevallig precies dit weekeinde ook in Perth, zodoende hebben we dus heel wat uurtjes aan het water naar de lucht zitten staren. Leuk pluspunt van ons verblijf in Perth was dat we een heerlijk logeeradres hadden bij Nora, inclusief kingsizebed, warme douche, lekker eten én goed gezelschap: een topweekeinde dus.

Alhoewel het aan deze kant van de aardbol al bijna winter is zijn de temperaturen heerlijk hoog. Dagelijks 25-30 graden en richting Noorden zal het nog warmer worden. De winter 'herken' je slechts aan de vroege zonsondergang: om 18:30 is het namelijk al pikdonker. Als fulltime kampeerders hebben we onze dagindeling aan de uren van de zon aangepast en gaan dus (erg) vroeg slapen maar staan daarvoor in de plaats ook (té) vroeg weer op :-)

Sinds vandaag, maandag, zijn we weer 'on the road', deze keer richting Noorden - meer nieuws daarover volgende week, tot dan!

... dat was in iedergeval de bedoeling. Maar omdat internet hier in het Wilde Westen net zo'n schaars goed is als drinkwater, hebben we nooit de mogelijkheid gehad deze update te posten. Ondertussen zijn we alweer 5 dagen verder, vandaar nog een korte samenvatting van de afgelopen week:

De Kust tussen Perth en Carnarvon is wild en erg mooi. De afstanden tussen de dorpjes wordt steeds groter: 300 Kilometer tot het eerstvolgende tankstation is geen uitzondering. Behalve veel kilometers afleggen hebben we afgelopen dagen genoten van de ruige natuur. Hoogtepunten waren hikes in de National Parcs van Kalbarri, Francois Peron (Shark Bay) en Nambung. Deze laatse is vornamelijk bekend door de zgn. Pinnacles Desert: honderden kalksteenpilaren die soms wel tot 4 meter hoog zijn. Bovendien zijn de zonsondergangen hier aan de Westkust schitterend en zorgen dagelijks voor mooie 'Kodak-momenten'.

Vandaag zijn we in Carnarvon waar we hopelijk onze voorraden weer een beetje kunnen aanvullen en dit bericht uploaden...

Tot gauw - misschien de volgende keer wat sneller!
liefs Baschi & Efi

1 Kommentar:

  1. Weet je wat leuk zou zijn: motorrijden in australië :D hehehehe, verder ben ik helemaal niet monomaan ofzo :P

    AntwortenLöschen