Dienstag, 10. November 2009

Sydney - Melbourne (nl)

Hi mates, how ya doin?

Onze laatste update was alweer 2 weken geleden, wat hebben we in de tussentijd allemaal gedaan?

- Auto opgehaald
Wat een bak! Hij is weliswaar erg dorstig, maar tot nu toe een trouwe rakker: hij rijdt lekker en slaapt heerlijk.

- 3 dagen Blue Mountains
Slechts een uur ten westen van Sydney liggen de Blue Mountains. Ietwat beneveld door de allomtegenwoordige eukalyptusgeur hebben we mooie wandelingen gemaakt in een adembenemende omgeving.
Highlights waren de "3 sisters" en de "giant staircase" (ookal kan ik me nog steeds niet voorstellen welke mafketel bedacht heeft dat een mega steile trap met 861 treden een leuke toeristenattractie is!).

- Baschi's 30'ste vieren
Terug in Sydney hebben we de 31ste overdag op het strand verbracht.'s Avonds hebben we heerlijk gegeten en gedronken en zijn daarna op een bijzonder foute halloweenparty terecht gekomen... tja, je wordt maar één keer dertig...

- Tocht langs de zuidkust van NSW
De kust ten zuiden van Sydney is rijk gevarieerd: ruige kliffen uit zandsteen wisselen zich af met rustige, witte stranden. Eigenlijk hadden we helemaal niet gepland hier naar toe te gaan, maar tijdens onze rit naar Canberra via the Royal National Parc zagen we plotseling een aantal paragliders langs de weg. Jullie begrijpen het al: we moesten een stop inlassen. Vijf minuten smalltalk later hadden we een aantal logeeruitnodgingen en Sebas een baanaanbod als tandempiloot tijdens de kerstvakantie. Omdat we de luxe logeerplekken (met zwembad en zeezicht) niet konden weerstaan zijn we nog een aantal dagen in deze streek gebleven.
Hoogtepunt tijdens deze dagen was de whale-watch-cruise in Jervis Bay. Resultaat: 3 uur op het water, ca. 40 dolfijnen en 10 walvissen. Heel gaaf!

- Reis van Sydney via de Snowy Mountains naar Melbourne
Tussen Canberra en Melbourne ligt het Kosciuszko National Parc, beter bekend als de Snowy Mountains. Tijdens de winter proberen de Aussies hier te skiën, in de zomer is het een mooi gebied om te hiken (und fr d'Walliser: d'Strass dahi gliicht dr Blattnerstrass, numme 60 km leng?!). De temperatuur van ruim 30 graden overdag wisselde 's nachts naar rond het vriespunt, voor de eerste keer sinds het begin van onze roadtrip waren we dus blij met de dikke donsdeken in onze auto!

De landschappen waar we tot nu toe doorheen gereden zijn waren allemaal erg mooi en indrukwekkend: het lijkt soms wel een BBC-reis-documentaire... Bovendien hebben we al veel van Australië's wildlife gezien (kangoeroes, koala's, wombats, possums, etc.), helaas lag ruim de helft hiervan dood langs de weg, maar dat vertellen we er gewoon niet bij ;-)

Gisteren zijn we in Melbourne aangekomen. Morgen gaan we met de veerpont naar Tasmanië waar we een week of 3 zullen blijven.
Meer informatie volgt, zoals altijd, in de volgende update. Tot dan!

Liefs
Baschi & Efi

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen