Mittwoch, 16. Dezember 2009

GREAT ocean road (nl)

Lieve thuisblijvers

Na twee weken digitale afwezigheid vragen jullie je vast af of de Tasmaanse Security ons opgepakt heeft, maar no worries, de terugtocht naar het vasteland verliep erg soepel.

We waren ruim een week in Melbourne; eigenlijk best een mooie stad, maar de 'vonk' is bij ons niet echt overgeslagen ( -we blijven dus voorlopig trouwe Sydnesiders). Na een paar dagen siteseeing en het regelen van een aantal organisatorische dingen trok het ons weer richting natuur. Zodoende zijn we afgelopen vrijdag aan de Great Ocean Road (wow, wat is 'ie mooi!) begonnen. De Great Ocean Road is in het kader van een bezigheids-project voor terugkerende WOI-soldaten onstaan, en telt vandaag tot één van de mooiste kustroutes ter wereld. Cliffen, bijzondere rotsformaties, stranden, leuke dorpjes; het is er allemaal. Net zoals de hordes toeristen... maar zodra je een wandeling van langer dan een half uur maakt zie je geen kip meer - we hebben dus veel gewandeld en genoten van de indrukwekkende omgeving.

Na weken van zuiderwind, die een ijskoude antarctische lucht met zich meebracht, is gisteren de wind eindelijk gedraait. Nu waait er een warme NW-Wind die meer op een heteluchtkanon lijkt: het is dus plotseling zomer met 39graden, woohoo!

Zo schnitzels, dat was het weer,
tot de volgende keer!

Liefs
Baschi & Efi

PS voor de oplettende kijker:
- yep, dat is inderdaad Efi met de blauwe pruik. Don't ask...
- Foto 24: wie vindt Baschi?
- de middelste van de 3 op foto 28 is ons nieuwe vervoersmiddel
...dat zouden we tenminste wel leuk vinden... ;-)

1 Kommentar:

  1. Dude stel je niet aan met je 39 graden. Hier in mijn 'hok' op tha AM tot the C tocht onder mijn deur de de noordwester die van de noordpool afkomstig is. Buiten ligt sneew. En je weet wat er dan in dit lang gebeurd...

    AntwortenLöschen