Montag, 28. Dezember 2009

plan B (nl)

Merry Christmas!

Hebben jullie een fijne (witte!) kerst gehad?
Wij hadden de onconventioneelste kerst ever: op kerstavond hebben we, midden in een park in Adelaide, eerst heerlijk gekookt en zijn daarna de stad in gegaan: kerstbiertjes drinken met Maria en Kai (vrienden van vrienden waarmee we in Melbourne al een gezellige pub-avond hadden gehad en die toevallig tijdens de kerstdagen ook in Adelaide waren). Omdat Adelaide echter katholieker dan de paus is waren alle pubs gesloten, zodat we naar de Hiltonbar moesten uitwijken... ;-)
Op eerste kerstdag hebben we lekker geluierd en een strandwandeling gemaakt. Het plan was om 's avonds uit eten te gaan, maar de stad was (wederom) uitgestorven. Echt alle restaurants en winkels waren gesloten. Plan B: instantnoodles, een fles wijn en een notieblaadje met daarop al 'onze' salsafiguren (om te oefenen)... Niet echt 'kerstig' maar wel gezellig en het 'uit eten' houden we gewoon tegoed!

Wat hebben we sinds de laatste update nog meer allemaal beleefd?
Na de Great Ocean Road zijn we richting Grampians gereden. Een heuvelachtige National Parc, ideaal om te hiken, bushwalken en te klimmen. Na twee dagen kuitspiertraining reden we via de Wimmera (eindeloze tarwevelden en schaapkuddes) over kilometerlange dirtroads naar South Australia. Omdat de temperaturen eindelijk erg zomers zijn vonden we het weer eens tijd voor het strand, dus hebben we op de Fleurieu Peninsula, een schiereiland ten zuiden van Adelaide, een paar dagen heerlijk gebadderd.

Nu (26.12) gaan we richting Barossa Valley, het bekendste wijngebied in Australië. We verheugen ons al op wijndegustaties van Peter Lehmann en Jacob's Creek, als iemand nog andere tips voor wijnproeverijen heeft: let us know!

Veel liefs uit het rustige Adelaide
Baschi & Efi

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen