Sonntag, 16. Mai 2010

hot crocs (nl)

Ciao a tutti!

De afgelopen 2 weken zijn weer omgevlogen. Wat een ruig, bijzonder en fantastisch mooi land is Australië toch! Mooi, mooier, mooist, zeg maar. Bij het beschrijven van het Noorden schieten de superlatieven echter langzaam tekort, want Noord(-West) Australië is gewoon 'vette shit'!

Broome
Onze timing was weer eens super, we waren namelijk precies op tijd in Broome voor de 'staircase to the moon'. Van maart tot november wordt, bij de combinatie van volle maan én extreem laag water, de maan weerspiegelt op de bodem van Broome's Roebuck Bay. Dit geeft de optische illusie van een gouden 'trap' naar de maan. Erg mooi, helaas moeilijk op op onze camera vast te leggen.

Kimberleys / Gibb River Road
De Kimberley is één van de sensationeelste landschappen van Australië. De enige weg erdoorheen is de vermaarde Gibb River Road: een 660 km onverharde weg tussen Broome aan de Westkust en Kununurra bij de oostgrens van Western Australia.
De Gibb River road is de ultieme 4wd-route door de Kimberley-outback en is berijdbaar van ongeveer april/mei tot september. A bit too early...hebben we de afgelopen weken af en toe gehoord, dus we dachten dat dat ook voor de Gibb River road zou gelden, maar we hadden geluk, de weg was sinds ca. een week geopend! Dat betekende voor ons vier dagen stofhappen, door de prachtige Kimberleys cruisen en het doorkruizen van modderpoelen, stroompjes en rivieren. Super, al steeg de spanning bij de grootste doorsteken omdat het vaak erg moeilijk was de diepte in te schatten. De aanwezige crocs maakten de situatie ook niet echt makkelijker...

National Parcs
Maar liefs 7 National Parcs lagen op onze route tussen Broome en Darwin (o.a. Nitmiluk, Litchfield): groene, tropische wouden met prachtige watervallen en heerlijke waterholes/billabongs. Het tropische Noorden is echter ook krokodillenland, zwemmen kon dus helaas niet altijd!

Plan was om komende week Kakadu NP te verkennen, maar na onze euforie over de geopende Gibb River road, bleek dat we voor diverse wegen in het noorden zo vlak na het regenseizoen toch 'a bit too early' waren - het grootste deel van Kakadu NP is nog gesloten. Daarom hebben we besloten eerste een paar dagen naar Darwin te gaan. Een gezellig tropisch stadje - maar daarover meer in de volgende update.

Liefs
Baschi & Efi

2 Kommentare:

  1. Wat een geweldige spannende tocht hebben jullie achter de rug. Krokodillen en diepe kuilen. Goed dat jullie een goeie 4WD hebben. Ga door met het maken van prachtige foto's en spannende verhalen.
    Good luck!! groet Rob

    AntwortenLöschen
  2. Thanx Rob!
    Hoe gaat het met je revalidatie? Shake your hips like elvis presley would! ;-)

    AntwortenLöschen