Donnerstag, 27. Mai 2010

we of the never never (nl)

Waar waren we gebleven? O ja, tropisch Darwin. Pfff, wat kan het in het Noorden (vochtig) warm zijn?! Eigenlijk gewoon te warm, maar aangezien we in onze situatie niet mogen klagen houden we het op 'warm'. Voordeel daarvan was dat de 'beer o'clock-biertjes' extra goed smaakten. Nadeel was dat we door de klamme hitte nauwelijks konden slapen - maar dat valt dan weer onder de categorie waar we het niet over zouden hebben... ;-)
Darwin is een gezellig stadje met prachtige stranden waar je ivm de gevaarlijke jellyboxkwallen en salties (zoutwaterkrokodillen) echter niet mag zwemmen. Maar Darwin heeft gelukkig meer te bieden: mooie gallerijen, gezellige (nacht-)markten, een bruisend centrum en... een openairbioscoop. Op een strandstoel tussen de palmbomen en onder een prachige sterrenhemel naar een film kijken heeft toch wel sfeer! (bioscoop-tip: "Laskar Pelangi": Rainbow Warriors)

Bij deze een aantal hoogtepunten van de afgelopen 2 weken:
- Kakadu NP
Een prachtig park met mooie rotsschilderingen, watervallen en landschappen. Vooral de 'wetlands' waren erg indrukwekkend. De mosquito-plaag trouwens ook. Deze laatste was dan ook de reden waarom we maar twee dagen gebleven zijn.
- Mataranka
Dit kleine dorpje werd bekend door het boek van Jeannie Gunn (zie hieronder) maar wordt tegenwoordig vooral bezocht ivm het termale bad dat -heel idyllisch- tenmidden van de palmbomen bubbelt.
- Daily Waters
De Daily Waters Pub 'has to be seen to believed'. In de oudste pub van Northern Territory zijn de muren behangen met buitenlandse valuta, t-shirts, voetbalplaatjes, gereedschap, ondergoed - zo ongeveer alles behalve behangpapier. En wanneer Frank, de eigenaar, op zijn gitaar begint te spelen met een paar kippen op zijn hoofd begint het feest pas echt!
- Devil's Marbles
Midden in de woestijn tussen Katherine en Alice Springs liggen gigantische rode knikkers. Volgens wetenschappers zijn dit de ronde restanten van eeuwenlang geërodeerd lava - hoe dan ook, het ziet er erg indrukwekkend uit!

Ondertussen zijn we alweer in Alice Springs. Een bloeiend outbackstadje ten midden van oneindige vlaktes rood zand en ruige ranges.
Het is hier winter: overdag stijgt het kwik weliswaar tot zo'n 25° maar 's nachts koelt het tot een graad of 5 af: na 6 weken zweten is het dus weer eens tijd voor een lange broek en trui: heerlijk! :-)

Wist je dat...
- In Kakadu NP zelfs na gebruik van anti-muggenspray, het ophangen van klamboe en het niet gebruiken/aandoen van lampen er toch duizenden (!) muggen in onze auto rondvlogen?
- Het dagen duurde totdat al die r..beesten weer uit de auto waren...
- Jeannie Gunn in 1908 de roman 'we of the never never' over haar leven als een (pionier-)vrouw op de Elsey Station schreef? Sindsdien wordt 'never never land' als bijnaam voor het Northern Territory gebruikt.
- Een groot deel van Alice's bevolking voor de CIA werkt? Sinds 1966 staat namelijk een paar kilometer buiten Alice het geheimzinnige satelliet(bewakings)station...

Zo, dat was het weer voor vandaag. Tot gauw!

Liefs
Baschi & Efi

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen