Montag, 3. Mai 2010

meet the neighbours... (nl)

Grey Nomads worden ze genoemd, gepensioneerde Aussies die huis UND HOF achterlaten en met de camper of caravan nomaden worden in hun eigen land. Sommigen voor een paar jaar, anderen voor de rest van hun leven of zolang hun gezondheid het toelaat. De meesten handelen als trekvogels en reizen de 'ideale' temperatuur achterna: zomers in het Zuiden, tijdens de wintermaanden in het Noorden. Omdat velen in ongeveer hetzelfde tempo reizen en elkaar dus telkens weer tegenkomen, worden verweg van huis en haard, de mede Grey Nomads een soort van familie die elkaar bij elke ontmoeting blij om de hals vallen. 80% van deze reizenende senioren hebben topmateriaal: vette caravan/camper met alles erop en eraan, grote watertanks, zonnepanelen, goede generatoren (waar wij, ivm het monotome gebrom, wat minder blij mee zijn) en natuurlijk de levensbelangrijke sattelietschotel zodat de dagelijkse football-wedstrijden niet gemist hoeven te worden.
Bill & Helen: Sinds 2,5jaar onderweg, maar slechts 4000km verder. Ze waren onze buren op een troosteloze 24uurs-rest area waar ze al 5 dagen stonden... geen wonder komen ze niet vooruit!
Ray & Marie: een stoer 82jarig stel dat sinds 26 (!) jaar on the road is. Omdat de bodem van hun caravan kapot is rijden ze nu zo snel mogelijk naar huis om daar hun sleurhut te repareren en daarna te verkopen. Ray is als op zoek naar een nieuwe camper. Wat een optimist!
Geoff & Ann: Stoere oma en opa zijn als 7 jaar onderweg. Via skype houden ze contact met de kids. Twee keer per jaar vliegen ze voor een paar weken naar 'huis'. Tijdens de schoolvakanties komen de (klein-)kinderen op bezoek.

Terug naar onze reis: het is snoeiheet hier in het Westen (40°+) Het is dan ook een wonder dat we nog geen schubben en vinnen hebben, de afgelopen dagen hebben we namelijk bijna meer tijd in het water verbracht dan op land. Eerst in Coral Bay, daarna in Cape Range National Parc waarvan de bijzonderheid voornamelijk onder water te vinden is. Ningalooreef staat bekend voor bijzondere 'marinelife' en meer dan 200 koraalsoorten! Het kleine broertje van de Great Barrier Reef dus, alleen veel toegankelijker omdat het slechts 100meter voor de kust ligt. Tijdens eigen snorkelexpedities en een boottrip hebben we (tijdens de drie dagen dat we hier waren) de hele cast van 'finding Nemo' gezien: aqauriumvissen in alle kleuren van de regenboog, schildpadden, stingrays, octopussen, haaien... Vul zelf maar in hoe vet dat is :-)

Vanuit de kust zijn we landinwaarts richting Karijini National Parc gereden. Midden tussen gigantische ijzerertsmijnen ligt daar namelijk een groene oase: rode rotsmuren, wilde beplanting, koele blauwe watervalen en heerlijke basins om in te zwemmen: goed vertoeven dus!

Na elkaar 5 dagen op elke slaap- en tankplek toevallig tegen te zijn gekomen hebben we besloten een tijdje samen verder te reizen. Zodoende hebben we nu al ruim een week twee reisbuddies - wat erg gezellig is! Ralf en Nastasia zijn 'läässi lüt' (hun stopwoord) uit St.Gallen, zelfde leeftijd als wij en met een campervan een jaar op reis door Australië.

Hoop dat met jullie alles goed gaat?

Liefs uit Broome
Baschi & Efi

3 Kommentare:

  1. NA nananananaaaa6. Mai 2010 um 09:48

    Nou nou, als niemand commentaart dan moet ik het maar weer doen he?! :D

    Hier alles z'n eigen saaie gangetje. Behalve dan dat bij de dodenherdenking op de dam een idioot voor mega opschudding heeft gezorgd waardoor het hele koningshuis + zo'n 20.000 omstanders dachten dat hun laatste minuutje geslagen had.

    Hij bleek gewoon een beetje in de war...

    Latori!

    AntwortenLöschen
  2. Braaf nani, braaf!

    Een beetje in de war... tja, er lopen er meer los dan dat er vast zitten :-) Maar thanx voor de info, ben ik ook weer een beetje geupdated, altijd fijn!

    Kuzzz

    AntwortenLöschen
  3. check je mail voor een update over amsterdam: de stad die binnenkort wordt overgenomen door de ratten...

    AntwortenLöschen