Montag, 21. Juni 2010

socceroos (nl)

Zo, daar zijn we weer!

Imiddels zijn we aan de Oostkust beland en al weer 'bijna' in Sydney (500km). Vanuit Atherton, waar we ons vorige verslag schreven, zijn we schuin omhoog gereden totdat we de kust bereikten en daarvan langzaam via kust- en landwegen tot de grens van Queensland-NewSouthWales afgezakt.

Hoogtepunten waren o.a Cape Tribulation; het groene 'Hinterland' van Queensland; een vette zeil- en snorkeltocht bij de Whitsunday Eilanden en een honden-die-koeien-door-een-parcours-moeten-drijven-show.
(...en natuurlijk het resultaat van Zwitserland tegen Spanje:-)

Onze grootste zorg is momenteel dat we de WK-wedstrijden willen kijken. Daarbij zijn er echter enkele storende faktoren:
a) de Ozzies interesseren zich geen bal voor voetbal,
b) de wedstrijden zijn ivm de tijdverschuiving tussen 21.30 en 6.00 's nachts
Dit betekent weer dat we:
c) nauwelijks een pub vinden die
d) op dat tijdstip nog open is en
e) voetbal laat zien.
Als we dan, na lang zoeken, wel een pub vinden die aan punt d en e voldoet dan zijn er
f) geen andere bezoekers of
g) wel andere kroegtijgers maar die kijken dan een andere sport. Punt g) houdt dus in dat wij met z'n tweeën tussen ca. 100 rugbyfans zitten die tieren en brullen om de wedstrijd die op de 10 andere aanwezige beeldschermen vertoont wordt...
De oorzaak van het probleem ligt duidelijk bij a), het desinteresse van de Ozzies voor voetbal. Dit is eigenlijk ook wel te begrijpen want je kunt tenslotte niet meer verwachten van een volk dat a1) niks van het hele spel bakt...(zie actuele resultaten). Ook dit is dan weer redelijk logisch als je bedenkt dat ze hier in downunder a2) voetbal niet 'football' noemen maar 'soccer' en a3) dat wat ze wél 'football' noemen meer lijkt op rugby dan op een redelijk potje baltrappen... Pff, begrijpen jullie het nog?!
Maar ja, Nederland is verder naar de volgende ronde en Zwitserland heeft gewonnen van Spanje dus...who cares? :-)

Omdat beelden soms meer zeggen dan woorden (en wij slechts een beperkt aantal internetminuten hebben en bovendien te veel afgeleid worden door faktoren a t/m g :-) laten we jullie voor vandaag weer met rust en verwijzen naar de bovenstaande foto's.

Tot de volgende keer,
Oranje boven! / Hopp Schwiiz!

Liefs
Baschi&Efi

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen